Modern utlagg och resaModern Ekonomi har valt Companyexpense som utvecklingspartner och programvaruleverantör till sin utläggstjänstsapp Modern Utlägg & Resa. Den är framtagen för att förenkla och digitalisera hanteringen av utlägg, traktamenten och milersättning för företag och dess anställda.

Tack vare appen får Modern Ekonomis kunder hjälp med att automatisera flertalet moment från det att kunden använder sitt betalkort tills det att kunden skickat in sin utläggsrapport till Modern Ekonomi. Företagen digitaliserar därmed sin reseräkning samtidigt som de ökar mobiliteten. Fördelarna är många men bland de viktigaste är företagens tidsbesparing samt minskad risk för manuella fel.

Den anställde kan redovisa alla sina utlägg direkt i mobilen. Antalet digitala originalkvitton ökar från både e-post och anslutna butiker, restauranger, hotell, transport- och resebolag och parkeringstjänster m.fl.. Papperskvitton fotograferas och tolkas automatiskt så kunden själv slipper fylla i belopp, moms och datum. Därefter finns en digital kopia tillgänglig för redovisningskonsulten.

Användaren av appen Modern Utlägg & Resa registrerar enkelt resor inklusive traktamenten för både in- och utrikes resor. Milersättning kan med fördel hämtas från någon av de elektroniska körjournalsystem som finns att ansluta. Appen finns att ladda ner på App Store (iPhone) och Google Play (Android).

Nu kan vi erbjuda våra kunder och deras personal en enkel, snabb och säker redovisning av alla utlägg, traktamenten och milersättningar. Tillsammans med Companyexpense hjälper vi våra kunder med att digitalisera samtidigt som de blir mer mobila säger Frans Blom, VD på Modern Ekonomi.

Samarbetet med Modern Ekonomi är ett perfekt exempel på hur vår mobila plattform kommer till nytta och underlättar vardagen för företag och deras anställda säger Per Einarsson, VD på Companyexpense Svenska AB.