Nyhetsbrev februari

Feb 12, 2018

Companyexpense nyhetsbrev februari

Ny lagstiftning

Det börjar närma sig 25:e maj vilket innebär att EU:s nya dataskyddsförordning (GDPR) träder i kraft. Den ersätter alltså den nuvarande personuppgiftslagen (PUL). Syftet är både att stärka personers integritetsskydd och harmonisera handeln inom EU.

Companyexpense hjärta GDPR

Hur påverkas vi som kunder?

Som användare av Companyexpense, administratör eller redovisningskonsult blir det egentligen ingen större skillnad. Men vill du veta alla detaljer om begrepp som personuppgiftsbiträden eller personuppgiftsansvariga så kan du läsa artikeln nedan.

Siv förklarar GDPR

Lockar det inte att läsa om GDPR kanske? Här sammanfattar Siv kort det du behöver veta.

Se mer av Siv här!

Companyexpense och GDPR

För oss på Companyexpense är den nya lagen viktig. Det är både nya rutiner och nya hjälpmedel som måste vara på plats avseende support och drift åt våra kunder för att vi ska kunna fullgöra våra förpliktelser som personuppgiftsbiträde. 

Du kan läsa om hur vi arbetar med integritet och säkerhet på vår hemsida. Där har vi sammanställt all information som är viktig för dig att veta.