Ny utveckling 26 april-8 maj

maj 14, 2019

Funktioner

Hantering av trängselskatt vid privat körning med förmånsbil

Obs! Ej i produktion.

Nedanstående funktionalitet kommer med i ordinarie release v.22.

Om du har en förmånsbil och kör privat kommer du att bli beskattad för eventuell trängselskatt som företaget ansvarar för. För att stödja detta har vi implementerat stöd för trängselskattsförmån.

Vi har infört en ny utläggskategori, ”Förmåner” på samma ställe som övriga utläggskategorier. Här kommer vi lägga till stöd för olika förmåner och först den första förmånen som du hittar där är Trängselskatt. Information som behövs i den första modalen är löneart/utläggskod samt information om att det är trängselskatt. Ytterligare inställningar kommer att göras på inställningssymbolen till vänster (samma som vanlig kostnad). Här kan du också lägga till användare som kommer att kunna rapportera trängselskatt. Utläggskategorin kommer endast att exponeras för de användarna som har valet aktiverat. Förutom användaren behöver du också behöva lägga till information om registreringsnummer på bilen. 

Om du har förmåner aktiverat kommer du få ett nytt fält ”Ny förmån” när du registrerar ett nytt utlägg. I förmånsvyn för registrering av trängselskatt ser det till vänster ut som ett vanligt utlägg och det finns möjlighet att lägga till en bilaga (kan ställa in obligatoriskt eller inte i admin GUI).

Om användaren har passerat passager privat kan man enkelt ta bort dem.

Du kommer även att kunna maila underlaget till expense@companyexpense.se. Vi jämför användaren med registreringsnumret i det skickade underlaget. Om det inte finns något matchande bilregistreringsnummer blir det registrerat som ett vanligt utlägg för användaren. I det här fallet kommer det ett e-postmeddelande och meddelande som säger ”Underlag för trängselskatt registrerat”.

Ändrad beskrivning i korttransaktioner för företagskort

Tidigare fick korttransaktioner bara beskrivningen ”INKÖP”. För att göra inköpet enklare att förstå för de organisationer som använder företagskort har vi ändrat texten för att vara mer förklarande så att det syns var köpet är genomfört.

Spärr för nya utgifter på organisationsnivå

För organisationer och migrationsprojekt har vi implementerat en ny funktion som gör det möjligt för administratörer att kunna blockera användare från att skapa fler utgifter från en organisation som ska avslutas. Det är även viktigt för migrationsprojekt som flyttar från en organisation till en annan och bara vill kunna lämna in sina utgifter från den nya organisationen. Det kommer ge möjlighet till en mycket smidigare konvertering av kunder. Spärr av nya utlägg/organisation aktiveras av vår support, kontakta oss så hjälper vi er.

Buggfixar

Förbättra fritextsökningen under användare

Förbättra fritextsökningen under “Användare” så att du får träff när du söker både på för- och efternamn.

Uppdrag listas olika för webb och appar

Om ett utlägg är skapat och ett uppdrag till tillgagt kommer detta uppdrag nästa gång överst på webben, men sist i appen. Ska komma överst även i app.

Korttransaktioner: Fakturanummer hanteras inte korrekt för alla fakturor i filen

Korttransaktioner: Fakturanummer hanteras inte korrekt för alla fakturor i fakturafilen. Fakturafil med flera fakturor I filen uppdaterar alla rapporter med samma nummer.

WSP kan inte längre lägga till kostnadsställen vid inbjudan till nya användare

Tidigare hade WSP möjlighet att ställa in kostnadsställe när nya användare bjöds in, den här funktionen saknas idag.

Problem med decimal in Volvo On Call-parsning

Slutanvändaren skickar in en resa via mail från Volvo On Call där decimalen saknades, vilket gjorde att distansen blev 10 ggr längre är beräknat. Problematik med avgränsare när användaren ändrar språk från engelska till svenska.

Utlandstraktamente – Destination visas inte i förhandsgranskning av rapport

Värdet som anges i fältet destination när du skapar en utlandstraktamente visas inte i kolumnen ”Destination” under rapportförhandsgranskning.

Analys av kvitto fungerar inte automatiskt vid automatisk beskärning

När du skapar utlägg med hjälp av automatisk beskärning fungerar inte resultatet från automatisk kvittoanalys. Gäller både Android och iOS.